Лукойл Академик взе минимален аванс от румънския Орадея, побеждавайки със 75:72 в първата среща от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Двубоят се игра в "Универсиада", като зрителите в столичната зала бяха неприятно изненадани от факта, че през по-голямата част от мача светлинното табло беше угасено и не знаеха резултата.

Втората среща в Румъния е след два дни - в четвъртък от 19:00 часа. За да продължи към груповата фаза на турнира, Лукойл Академик трябва да победи или да загуби с до 2 точки.

В неделя пък "студентите" отново ще играят в зала "Универсиада", когато ще се изправят срещу Рилски спортист в мач за Суперкупата на България.

За победата над Орадея тази вечер Максим Корниенко записа 18 точки и 9 борби, а Христо Захариев се включи със 17 точки, 6 асистенции и 4 борби. По 8 точки добавиха Филип Виденов, Павлин Иванов и Стив Зак.

За гостите от Румъния Мартин Зийно вкара 18 точки, 15 добави бившият баскетболист на Рилски спортист Шон Барнет. Другият, играл в България баскетболист на Орадея – Бранко Миркович, се отчете с 10 точки.