Пловдивският Академик Бултекс 99 е поредният съперник на Берое в контролните срещи преди официалния старт на сезон 2016/17. Приятелският мач между двата тима ще се играе в петък, 7 октомври, от 18:30 часа в общинската спортна зала „Стара Загора". Първият официален мач на „зелено-белите“ пък е в сряда, 12 октомври, от 18:00 часа. Тогава старозагорци ще се изправят срещу шампиона от последното издание на Балканската лига Сигал (Прищина). Двубоят е от Група "А" на новото издание на престижната надпревара.

До този момент Берое изигра пет контролни срещи. Две от тях бяха срещу чуждестранни отбори – турския Газиантеп и косовския Пея. Останалите три бяха срещу състави от родното първенство – Черно море Тича, Ямбол и Спартак (Плевен). Старозагорци спечелиха четири от двубоите си, включително и приятелския турнир за Купата на Пловдив в края на миналата седмица.

След успеха в Пловдив тимът получи ден почивка от наставника Любомир Минчев. От вчера „зелено-белите“ подновиха занимания като първите тренировки ще пропусне единствено новото попълнение Юрай Сегарич. Хърватинът получи допълнителна почивка, за да се прибере в родината си, след като дни преди да се присъедини към Берое стана баща на момиченце. От утре обаче той ще бъде на разположение на треньорския щаб на старозагорци.