Сериозен скандал остава скрит зад кулисите в Борусия (Дортмунд), който загуби от Байер в Леверкузен с 0:2 в края на миналата седмица. Треньорът на вестфалци Томас Тухел е в конфликт с шефа на скаутите в клуба Свен Мислинтат. Той е смятан за откривателя за тима на Шинджи Кагава и голмайстора Пиер-Емерик Обамеянг, съобщават немските медии.

През изминалия трансферен период той има основна заслуга за привличането на едни от най-търсените таланти в Европа – 19-годишния Емре Мор (Нордселанд), 22-годишния Рафаел Герейро (Лориен) и 19-годипния Осман Дембеле (Рен). Години наред Мислинтат и неговите подчинени са наблюдавали тези футболисти. Дембеле влизал сериозно в плановете на Байерн, но още през септември миналата година бил убеден от спортния директор Михаел Цорк и треньора Томас Тухел да подпише с Дортмунд, след като преди това бил забелязан от Мислинтат, работещ за клуба от 7 години насам.

Въпреки перфектната си работа Мислинтат отдаване е „персона нон грата” в клуба и дори му е заповядано повече да не стъпва на тренировъчната база в клуба. Той и Тухел не си говорели от няколко месеца, след като още от началото на годината имали разногласия за определен игра, а Мислинтат повишил тон.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!