Нападателят на лидера във френската Лига 1 Ница Марио Балотели коментира трансфера си в тима от Ливърпул и разкри какви са били плановете на мениджъра на мърсисайдци за него.

„Клоп не ме познава, говорил съм само веднъж с него. Той ми препоръча да отида под наем в друг клуб и там да работя здраво, след което да се върна. Аз казах благодаря и довиждане”, разказа Балотели пред Sky Italia. В крайна сметка италианецът реши да премине със свободен трансфер в Ница.

Нито в Ливърпул, нито в Милан, където игра под наем през миналия сезон, нападателят не успя да влезе в добра форма и в 51 мача вкара само 7 гола. „Никой не е виновен. Просто обстоятелствата не бяха идеални за мен. Не се държах зле, но се контузих и това ми повлия”, споделя още италианецът, който има 6 гола в 5 официални мача за Ница.

„Реших да премина в Ница първо заради климата. Исках да бъда на едно успокояващо и красиво място, където е трудно да се събудиш в лошо настроение. Ница има добър състав от млади играчи. Ние всички сме почти на една и съща възраст”, завършва Балотели, чийто договор с френския тим е до лятото на 2018 година.