Нападателят на Байерн Роберт Левандовски е убеден, че Ливърпул може да спечели титлата в английската Висша лига още този сезон под ръководството на Юрген Клоп, с който поляка работи заедно в Борусия (Дортмунд) от 2010 до 2014 година.

„От пристигането на Клоп гледах няколко мача на Ливърпул и може да се види, че футболистите се наслаждават да играят за него”, сподели 28-годишният голмайстор на баварците пред goal.com.

„Мисля, че под ръководството на Клоп те ще се борят за шампионската титла. Пеп и Манчестър Сити, както и другите отбори няма да направят нещата по-лесни, но Ливърпул наистина има голям шанс”, допълни полският национал.

„Като играч усещаш, че той е на 100% зад теб като един баща”, казва още Левандовски за Клоп. Той смята, че Ливърпул има предимство пред останалите фаворити, тъй като този сезон не участва в европейските клубни турнири. „Това определено може да помогне на тима да остане свеж и в дълго време без контузени играчи. Клоп е способен да извлече предимство от това”, завършва полякът.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА