Матиас Курьор минаваше за ново попълнение на ЦСКА, след като трансферът му на „Армията” беше почти финализиран. Новият треньор на „червените” Едуард Йорданеску обаче спря сделката и в крайна сметка халфът, който е национал на Мартиника, подписа с Локомотив (ГО).

Близо два месеца по-късно Курьор разкри как са преминали преговорите, на които са присъствали мениджърът му Николай Жейнов и финансовият благодетел на ЦСКА Гриша Ганчев.

„С агента ми си уредихме среща чак след като беше започнало първенството. Г-н Ганчев ни посрещна с бутилка уиски и когато седнахме, каза на хората си да напуснат офиса. Дълго време говореха с агента ми, който ми превеждаше малко, но основният разговор беше на български и не разбирах много.

В един момент Ганчев ме попита на английско български колко пари искам. Просто ей така. Веднага помолих агента си за съвет, но Гриша Ганчев ме прекъсна с думите, че иска да говори директно с мен и иска да чува отговорите от мен.

Малко се смутих и казах, че искам поне толкова, колкото съм получавал в Грузия. Той веднага ще дори повече, защото съм унижил „говедата”. Визираше мача за Купата, когато вкарах на Левски с екипа на Черно море”, разказа Курьор.

Халфът сподели още, че президентът на горнооряховци Даниел Костадинов не е очаквал да приеме офертата му.

„Каза ми, че не може да ми плаща висока заплата, защото в отбора всичко се изкарва с труд на терена. Аз му обясних, че не съм дошъл за пари и в крайна сметка се разбрахме”, откровен е Матиас.
Всичко за Първа лига - ТУК

ТВ програмата на Първа професионална лига