Заместник-изпълнителният директор на БФС Павел Колев се надява футболните национали да имат късмет с новите екипи, които са с патриотична нотка и в памет на загиналите в Априлското въстание.

"Този е изцяло посветен на 140 години от Априлското въстание. Това бе причината малко да се забави, защото има доста детайли. Наблегнали сме на патриотичната нотка, затова сме заложили на лъва, изправен в бойна поза, обърнат надясно и на фона на червен щит. Отзад на яките на фланелките пише "Българи юнаци". От вътрешната страна на шевицата има изработено Черешовото топче с годината на Априлското въстание. Чия е идеята, няма да разкрия. Промоцията на новата екипировка съвпадна и с представянето на новия треньор, разкри той.

"Екипът за гостувания е в зелено и червено. Той съдържа моменти от нашата история и се надяваме това да вдъхнови играчите. Променили сме и тренировъчната екипировка. Имаме отделен цвят за треньорите – винено-червено и сиво, анцузите са с джобове. Дребни детайли, които са важни за всекидневната работа. Надявам се до края на месец октомври да сме готови с отварянето на онлайн магазин. Екипите ще бъдат на приемливи цени за хората", добави Павел Колев.