"Мисля, че това беше възможно най-неподходящото време за треньорска смяна - точно преди подобни важни мачове", коментира още Петър Хубчев при представянето си като треньор на националния отбор.

"Предложението дойде изненадващо. За мен колебания не съм имал, други неща се обсъждаха. Това е голям престиж за мен. Нито сме обсъждали договор, нито параметри. Ако ние за една година не успеем да убедим, че вършим нещо, за какво ми е договор за две или три години", продължи още Петър Хубчев.  

Той зае поста на напусналия Ивайло Петев точно преди тежките гостувания на Франция (в петък от 21:45 часа) и Швеция (в понеделник от 21:45 часа). Хубчев изтъкна, че световните квалфикации няма да бъдат отписвани, но освен това не се нагърби с гръмки обещания.

"Искам да убедя момчетата, че трябва да дадат всичко от себе си в тези два мача. Футболистите трябва да ни повярват, че това което ще искаме да направят, е правилното. Аз ги видях днес, мисля, че всичко е наред. Много от футболистите не ги познавам - не говоря като футболисти, а като хора. С някои от тях преди часове си подадохме за първи път ръка. Ще провеждам разговори с тях. Искам да проведа разговор с всички на база мотивацията", продължи Хубчев.

"Преди всичко трябва да променим мисленето им. По никакъв начин не се заблуждавам. Поне в желанието, поне в пълното себераздаване, трябва да поемем отговорността. Това ще бъде едно от първите неща, което ще ни води. Апатия е силна дума, но ще гледаме точно това да променим. Имаме възможности като футболисти, искам да виждам желание и себераздаване", обяви новият национален селекционер.

"Абсолютен реалист съм къде отиваме и срещу кого се изправяме. Чисто спортно-техническите качества в детайли също не ги зная. Няма подмладяване, важно е желанието. Може да бъдат 17-годишни момчета, може да има и 27-годишни. Ако няма желание, на сила няма да стане. Годините ще са последното нещо. За мен е по-труден въпросът как да стигнем до това желание. Подмладяване не на всяка цена. Това не е фикс идея", продължи Хубчев.

"Ако отпишем квалификациите, ще кажете, че това са поредните отписани квалификации и губене на време. Лечков правилно каза - трябва да изградим отбор. Трябва да вдигнем духа на този отбор, защото в него са последните две поколения, които най-много са критикувани. А и ако отпишем квалификациите, самите футболисти ще си кажет "имаме време, в другите квалификации ще играем". Аз съм умерен реалист, такъв тип съм. Много от вас ме определят като странен характер. Ще имам възможност и на тази тема да говорим по-нататък. Ще играем мач за мач, не отписваме нищо, но и не обещаваме нищо. Aко кажа, че отиваме да победим Франция, ще кажете "този не е добре", добави новият треньор на България.

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​