Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков присъства на представянето на Петър Хубчев като нов национален селекционер. Бившият кмет на Сливен призова медиите да бъдат по-конструктивни в критиките си, както и помоли за помощ - всички заедно да работим за бъдещето на националния отбор. Лечков съобщи още, че Хубчев е бил единственият кандидат за заместник на напуснали в посока Динамо (Загреб) Ивайло Петев.

"Няма да губя много време при представянето на Петър Хубчев. Всички знаете кой е той. Взето е решение, подписан е договор, Хубчев си има свой екип. Ще помоля за една по-голяма конструктивност. Нека бъдем полезни. Когато критикувате, нека се забравят старите неща. Винаги съм казвал, че всички, които пишем, говорим и милеем за футбола, сме в един кюп. Моля ви да се концентрираме върху първия мач с Франция. Трябва да се мисли мач за мач. Да нямаме чак такива големи очаквания. Знаете, че аз съм вечният оптимист, но трябва да сме реалисти", коментира Лечков.

"Трябва да се поучим от Унгария, Исландия няма да я споменавам, защото е изключение в момента. Иска ни се да виждаме играчите да са по-ангажирани, да се борят за всяка педя от терена, както се казва", продължи отговорникът за националния ни отбор.

"Аз водих разговора с Хубчев. Много говорихме за бъдещето като цяло. Ще обръщаме внимание на по-младите. По-широк кръг от хора ще бъдат викани. Затова ви казах, че ще помоля и вас за помощ. Трябва да си изградим футболисти. Искаме да се концентрираме за бъдещето", призова Лечков.

"До следващите квалификации Петър Хубчев и неговият екип имат възможност да покажат какво могат", добави още героят от САЩ'94 за бившия си съотборник в Пеневата чета.

"Изказването на Венци Стефанов? Венци Стефанов достатъчно добре го познаваме. Аз не съм съгласен с него. Да сте ме чули да кажа нещо против треньорите? Винаги съм казвал, че тези, които могат да променят нещата, са футболистите. Не е редно да изхарчим поредния треньор. Не искам да коментирам Венци Стефанов. Трябва да сме позитивни. Имаше един филм - как се забравя едно нещо? Като му обърнеш гръб", каза Лечков.

"Не е имало друг вариант, освен Петър Хубчев. Няма какво да се сърдим на Ивайло Петев. Ицо Стоичков си тръгна, няма лошо. Радвам се, че националният отбор се явява трамплин. Лично аз няма какво да се сърдя на Петев. Насила хубост не става. Любо Пенев, Ицо Стоичков... всички са идвали по лично убеждение. Не съм бил Хубчев, за да го принудя да дойте", сподели с усмивка Йордан Лечков.

"Нашите футболисти са слабо подготвени физически. Самите играчи трябва да искат да се усъвършенстват. Ако на един 19-годишен, започнеш да му налагаш определени физически, технически и технически упражнения, то на 22-23 години той може да е готов. Иначе е опорочен. Не говоря за дискотеките. Нямам против дискотеките", продължи вицепрезидентът на БФС.

"Когато паднеш като младежите на Лудогорец с 1:8 от ПСЖ, как после да идеш и да биеш Франция? Едно време в Германия тренировките бяха по-трудни от мачовете в Бундеслигата. На мачовете си почивахме. Трябва да разбъркаме картите, говорим за мотивация. Каква мотивация? Това е националният отбор. Аз навремето съм идвал с влак за националния отбор. Като ги викнат, трябва да идват пеша", допълни Лечков.

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​