Пламен Камбуров с Мицубиши Лансър Ево 9 спечели петия кръг от националния автомобилен шампионат на затворен маршрут, който се проведе на плевенската писта "Долна Митрополия". Втори завърши Илия Царски (Мицубиши Лансер Ево 9), а трети Константин Маршавелов (Мицубиши Лансер Ево 10)

Маршавелов спечели полпозишъна през съботния ден, като бе най-бърз и в двете квалификации. На старта в неделя пловдивчанинът беше изпреварен от Камбуров и Царски, но до края на първата обиколка отново бе на първа позиция. Последва оспорвана борба с пилота на "Вромос" Пламен Камбуров, която завърши със сблъсък между двамата. При инцидента по автомобила на Маршавелов бяха нанесени доста сериозни щети. В този манш двукратният шампион на България завърши на трета позиция.

От катастрофата се възползва Царски, който спечели серията следван от Камбуров и Маршавелов.

Преди втория манш механиците на "КА-2 Рейсинг" начело с Димитър Акабалиев трябваше да сменят полуоска, шенкел и амортисьор в задната лява част на автомобила на Маршавелов, които бяха изпочупени от сблъсъка през първия манш. Вторият манш протече сравнително спокойно, като в крайна сметка Маршавелов завърши на трета позиция, което му донесе и трета позиция в генералното класиране.

След награждаването от отбора на Пламен Камбуров подадоха контестация за инцидента през първия манш, като смятаха, че вината за него е на пилота на "КА-2 Рейсинг". Веднага, след като комисарите определиха инцидента като състезателен, от отбора на "Вромос" внесоха втора контестация, която беше за промяна на траекторията повече от веднъж на правата. Комисарите прецениха, че протеста е оправдан и добавиха 30 секунди към времето на Маршавелов в първия манш, което го откарва на пето място в него, но запазва третата позиция в генералното класиране, но с 6 точки по-малко.

Камбуров добави бонус точка за най-бърз тур, а с това и състезанието като взе 44 т. С една по-малко и второ място остана Царски, а Маршавелов завърши с 31 и с бонуса за най-бърза обиколка в първия манш.