"Поне това е хубаво за „армейците“, че могат да се радват. Във всяка група имат отбор и могат да ходят на мачове всеки ден“, коментира премиерът Бойко Борисов, който присъства днес на откриването на реконструираната зала „София“ в Борисовата градина.

„Не се меся в спортно-техническите работи. Това е работа на спортистите“, отговори Борисов на въпрос за предстоящото дерби Левски - ЦСКА на 15 октомври.

„Не играя за Витоша (Бистрица), защото одъртях. Всяко мое появяване изостря приказките. Гледам само в приятелски срещи да се пускам, където няма напрежение“, обясни министър-председателят.

Попитан как ще се развие битката за шампионската титла у нас, Борисов отговори: „Лудогорец има мач по-малко в първенството. Те са с много класи над всички отбори. За радост имаме отбор от една средноевропейска величина. Всички се съобразяват с него. Левски има мачове с Лудогорец там. Лудогорец е и с мач по-малко.“

Бойко Борисов разкри, че с новия национален селекционер Петър Хубчев са били състуденти. „С Хубчев сме състуденти. Заедно учихме в един випуск в Симеоново. В годините на комунизма, за да преминеш в Левски, получаваше една година наказание да не играеш футбола. Хубчев дойде в Симеоново студент“, разказа Борисов.

„Не давам прогнози“, каза Борисов на въпрос какви са вижданията му за световните квалификации срещу Франция и Швеция.