Много емоции съпътстваха определяната като дерби на върха среща от 9 кръг на Първа лига между Дунав и Левски. "Сините" спечелиха с 2:0 след две попадения на Георги Костадинов. Селд края на двубоя Антонио Аниете остана смаян, след като видя, че ликът му грее на крака на гръцки фен. 

На "Герена" играчите на Дунав бяха подкрепени от част от най-верните си фенове. Любопитното бе, че сред тях имаше и петима представители на побратимената с официалната организация на русенските привърженици „Дунав завинаги“ фен групировка на гръцкия Ники Волос - „Blue Angels”. Сред тях бе доскорошният им председател Василис, който вече няколко пъти гостува и в Русе, както и наследникът му на поста Костас.

В 53-ата минута на срещата „небесно-синята“ агитка се построи във формата на кръст в памет на починалия именно на 53 години по-рано през тази година култов фен на Дунав Валентин Колев - Гаргата, който не криеше, че има своите симпатии и към столичните „сини“.

След това се случи още нещо любопитно, в което бяха замесени именно гръцките фенове. Оказа се, че те не са забравили Антонио Аниете, който бе с основна роля за историческата им промоция в местния елит през 2014 г. Точно тогава обаче той премина в Левски.

Малко след края на срещата представители на двата футболни клуба - Дунав и Левски доказаха от своя страна, че знаят кое е най-важното нещо във футбола и са обърнати с мисъл към феновете. Те съдействаха да се осъществи срещата на момчетата от Волос с испанеца. Наред с емоционалните разговори, двете страни си размениха и подаръци. Аниете получи специална фенска тениска на Ники Волос. Той пък дари Василис с фланелката си, с която изигра мача срещу Дунав. Изборът му на кого да я даде не бе никак случаен, тъй като се оказа, че неговият лик „грее“ от татуировка на крака на доскорошния шеф на „Blue Angels”.

Моментът бе запечатан и с паметна снимка, след което момчетата от Волос бяха изпратени подобаващо и от техните братя от „Дунав завинаги“.

Купа на България - сезон 2016/2017

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига