Националният отбор на България по футбол за журналисти започна участието си на Балканското първенство. Шампионатът през 2016 г. се провежда в Хърватия. Първенството се организира от Асоциацията на спортните журналисти от Югоизточна Европа. При учредяването на надпреварата единодушно бе решено, че купата за победителя ще носи името на големия български коментатор Николай Колев-Мичмана. Първото издание беше през 2012 г. в Банско. От предишните четири първенства на Балканите за журналисти България има три титли – през 2012, 2013 и 2015 г., а веднъж печели Румъния. В първенството за 2016 г. в Куклица на хърватския остров Углян участват 9 отбора. Тъй като шампионатът е под егидада на Асоциацията на спортните журналисти от Югоизточна Европа бе прието да се състезават и близки до Балканите страни. В настоящото издание за Купа „Николай Колев-Мичмана“ спорят България, Хърватия, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Македония, Румъния, Молдова и Унгария.

Родната селекция е съставена от представители на спортните редакции, които са част от футболния отбор на българските спортни журналисти „Медия Юнайтед“. В състава за шампионата в Хърватия са Владимир Стоянов, Георги Славчев, Георги Георгиев, Деян Спасов, Бисер Тошев, Ясен Тошев, Йордан Кроснаков, Светлин Йочев и председателят на Българската асоциация на спортните журналисти Найден Тодоров.

България стартира защитата на титлата си с победа над Босна и Херцеговина с 3:1. Головете за успеха отбелязаха Георги Славчев, Бисер Тошев и Светлин Йочев. Във втория мач България играе срещу Сърбия.

За Балканското първенство през 2016 г. журналистическият отбор на България играе с екипировка Errea, с каквато игра Исландия - приятната изненада на Европейското първенство по футбол във Франция.

Успоредно с петото издание на шампионата по мини футбол за купа „Николай Колев-Мичмана“ в Хърватия се провежда и конгрес на Асоциацията на спортните журналисти от Югоизточна Европа. Михаил Делев бе преизбран за генерален секретар, а Никола Липовац от Хърватия - за председател на асоциацията.