Милан надделя у дома над Сасуоло с 4:3 у дома в гладиаторски двубой с два обрата в мач от 7-ия кръг на Серия "А". "Росонерите" започнаха головото шоу първи с ранен гол, който обаче веднага им бе върнат, а в последствие им се наложи да наваксват пасив от 2 попадения, но в крайна сметка се поздравиха с успеха.

Милан излезе напред в резултата още в 9-ата минута, след като Бонавентура проби през центъра и от около 25 метра прати неспасяем изстрел по земя в левия ъгъл.

Сасуоло обаче възстанови равенството веднага чрез Матео Политано, който след подновяването на играта се озова очи в очи с Донарума и го преодоля с удар от границата на наказателното поле.

В 54-ата минута Сасуоло вече водеше в резултата, след като Асерби се измъкна от изкуствена засада и с воле направи безпомощен вратаря на домакините. Милан още не се бе отърсил от шока, когато Пелегрини получи пас в наказателното поле на "росонерите", преодоля противников бранител и от 13 метра с фалцов диагонален удар огорчи Донарума за трети път.

Карлос Бака върна един гол за Милан в 68-ата минута, а в 73-ата минута Локатели бе добре пласиран след изчистена топка при корнер за домакините и с фронтален удар изван пенала възстанови равенството - 3:3.

Победният гол за Милан дойде в 78-ата минута, когато Габриел Пелета засече с глава диагонално от вратата и на границата на малкото наказателно поле, пас на Нианг от левия фланг.

С успеха Милан се изкачи на пето място с 13 точки. Сасуоло е 13-и с 9.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!