Арсенал постигна пета поредна победа във Висшата лига, след като надви с 1:0 като гост Бърнли. Единственото попадение реализира Лоран Косчиелни в третата минута от добавеното време на срещата. Мачът бе от 7 кръг на шампионата. След успеха "артилеристите" са на трето място с 16 точки, на 2 от лидера Манчестър Сити.

Най-интересното се случи в добавеното време, когато бе отбелязано попадението. След центриране отдясно Окслейд-Чембърлейн игра с топката, тя се отклони в ръката на Косчиелни и влезе във вратата. Съдиите обаче зачетоха попадението. При повторенията се вижда, че при подаването от Окслейд-Чембърлейн към Косчиелни има засада, а и авторът на гола играе с ръка. Нито едно от двете нарушения обаче не бяха маркирани от реферите.

Арсенал увеличи серията си без загуба на 9 мача. Тимът записа поражение за последно на 14 август (3:4 от Ливърпул) и от тогава 2 равенства и 7 победи във всички турнири (включително два мача в групите на Шампионската лига и Купа на Лигата).

Следващият мач на Арсенал е на 15 октомври срещу Суонзи във Висшата лига, а на 19 октомври приема Лудогорец в 3 кръг на Шампионската лига.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА