Реал (Мадрид) продължава колебливото представяне в последния половин месец. Тимът направи само 1:1 днес срещу слабака Ейбар в мач от 7 кръг на испанската Примера дивисион. Това бе трето поредно равенство за възпитаниците на Зинедин Зидан в шампионата (у дома с Виляреал, като гост с Лас Палмас и отново у дома с Ейбар) и общо четвърто с това срещу Борусия Дортмунд в Шампионската лига. Реал (Мадрид) няма победа от 18 септември, когато надви с 2:0 като гост Еспаньол.

Заради днешното реми Реал (Мадрид) вече не е лидер в класирането. На първо място е Атлетико с 15 точки, колкото имат и "белите" от "Бернабеу", но с по-лоша голова разлика. Барселона има възможност да оглави таблицата довечера, ако не загуби гостуването си на Селта във Виго.

Реал беше в целия си блясък начело с Гарет Бейл, Карим Бензема и Кристиано Роналдо. Хамес Родригес се контузи на загрявката и като титуляр излезе Матео Ковачич.

Гостите изненадващо вкараха при първото си нападение. В 6-ата минута Андер Капа центрира, Микел Рико беше изпуснат и реализира с глава за 1:0 в полза на Ейбар. Домакините натиснаха и в 17-ата минута изравниха. Кристиано Роналдо асистира на Бейл, който с глава отбеляза за 1:1.

До края на полувремето Роналдо направи две хубави центрирания, но Бейл и Бензема не успяха да се възползват. За второто полувреме на терена излязоха Алваро Мората и Начо Фернандес за сметка на Бензема и Рафаел Варан. В 54-ата минута Роналдо стреля много опасно с глава, но вратарят се справи. Отбитата топката беше вкарана в мрежата от Мората, който обаче беше в засада. Реал (Мадрид) продължи с по-опасните атаки чрез Бейл, Данило и Роналдо. Ново попадение обаче така и не падна и двата тима завършиха при равенство 1:1.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК!

Гол: Фран Рико (2 октября 2016 г, Чемпионат Испании) от Независимый спорт на Rutube.

Реал Мадрид 1-1 Эйбар. Гарет Бэйл от Football Live на Rutube.