Тотнъм успя да се наложи с 2:0 срещу лидера във Висшата лига Манчестър Сити, записвайки пета поредна победа във всички турнири. Загубата пък е първа за "гражданите" под ръководството на Хосеп Гуардиола.  

След днешния успех Тотнъм вече е втори със 17 точки, с една повече от третия Ливърпул и с една по-малко от Сити, който остава на върха с 18 точки.

Сладката победа на "шпорите" над "гражданите" дойде след автогол на Александър Коларов в 9-ата минута и попадение на Деле Али в 37-ата.

През втората част пък Ерик Ламела изпусна дузпа, а няколко добри намеси на Юго Лорис съвсем огорчиха гостите от Манчестър.

Футболистите на мениджъра Маурисио Почетино започнаха много настървено срещу Сити и доминираха доста осезаемо в началните минути. Сон нанесе първия опасен удар, след който топката премина над вратата на "гражданите". Гостите отговориха с една атака, при която Навас центрира, но Силва не успя да засече добре.

В 9-ата минута Роуз проби отляво и центрира в наказателното поле, където Коларов протегна крак и вкара топката в собствената си врата - 1:0.

След това Сон можеше да удвои, но Браво спаси. В 21-ата минута Ериксен стреля опасно от свободен удар, но топката премина встрани от целта. Минута след това Агуеро падна в противниковото наказателно поле след шпагат на Вертонген, който докосна топката, но и крака на аржентинеца. Сигнал на съдията не последва.

В 37-ата минута Тотнъм удвои. Сон изведе отлично с пас по земя Деле Али и английският национал наказа Браво за 2:0.

В 51-ата минута Агуеро бе изведен зад отбраната и стреля силно, Лорис изби, след което топката удари и гредата. Това бе и една от най-добрите възможности за гостите до този момент в мача.

В 64-ата домакините получиха дузпа след нарушение на Фернандиньо срещу Деле Али. Ерик Ламела пропусна, а до края Агуеро не успя да вкара поне почетен гол за "гражданите", които записаха първа загуба при Пеп Гуардиола.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА