Баскетболният Барселона започна с победа новия сезон в испанския шампионат. В дебютния мач на новия треньор Йоргос Барцокас за първенство каталунците надвиха като гости Манреса с 56:50.

Александър Везенков получи 18 минути, за които се отчете с 4 точки, 2 борби, 1 асистенция и 1 чадър. Лидерът на националния ни отбор обаче бе част от общата картина на паркета - изключително слаба стрелба.

Двата отбора реализираха общо 2 от 47 стрелби от зоната за три точки. Барселона успя веднъж от общо 23 опита, а Манреса веднъж от 24 стрелби! Двата отбора овладяха и по 44 борби.

Анте Томич бе най-добрият играч на Барса и се прибра в съблекалнята с “дабъл-дабъл” от 13 точки и 11 борби. Джъстин Долман вкара 11, а Брад Олесън - 10. Новият треньор Йоргос Барцокас заложи на сръбската надежда Стефан Пено в стартовата петица, тъй като привлеченият от Локомотив Кубан гард Тайрис Райс не бе в групата. Първи минути за представителния тим записа и Пол Фигуерас.

На 5 октомври Барселона играе контрола срещу Оклахома Сити Тъндър от 21:30 часа българско време, а следващият мач в АСВ лигата е на 9 октомври срещу Баскония от 18:00 часа.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА