Манчестър Юнайтед завърши 1:1 със Сток Сити на "Олд Трафорд", продължавайки колебливото си представяне от началото на сезона. Равенството е първо за "червените дяволи" под ръководството на Жозе Моуриньо.

И двата гола в срещата от 7 кръг на Висшата лига паднаха през второто полувреме. В 69-ата минута резервата Марсиал даде преднина на Юнайтед, а в 82-ата Джо Алън шокира "Олд Трафорд" с изравнително попадение. Точката е едва трета за Сток Сити от началото на сезона. Тимът, воден от Марк Хюз", е на предпоследното място във временното класиране. Манчестър Юнайтед е шести с 13 точки.

Очакванията днес бяха избраниците на Моуриньо да постигнат домакинска победа, което щеше да бъде четвърти пореден успех за тима във всички турнири. Това обаче не се случи, тъй като "червените дяволи" отново бяха доста колебливи и разочароваха феновете си със слаба игра.

Домакините имаха шанс да поведат в резултата още във втората минута, когато Златан Ибрахимович беше изведен отлично от Пол Погба, но не успя да преодолее Лий Грант. Първата ситуация пред вратата на Юнайтед бе в 14-ата минута. Джердан Шакири проби отдясно, навлезе в наказателното поле и подаде към Вилфред Бони, който не можа да игае с топката, но тя стигна до Джеф Камерън, който обаче нанесе слаб удар и право в ръцете на Де Хеа.

До почивката пропуски направиха Мата, Погба и Ибрахимович.

Второто полувреме играчите на Сток Сити започнаха по-активно, a Юнайтед по-рядко стигаше до чисти положения. В 56-ата минута Джо Алън пропусна добра възможност. Той беше изведен от Арнаутович, но ударът му беше слаб.

Моуриньо логично потърси промяна, пускайки като резерви Рууни и Марсиал в 67-ата минута на мястото на Мата и Лингард. Това моментално даде резултат и в 69-ата минута Марсиал откри. Французинът нахлу отляво в наказателното поле на Сток Сити, направи отлично двойно подаване с Рууни и реализира за 1:0.

В 82-ата минута гостите изравниха, възползвайки се от грешка на Де Хеа. Удар на Глен Джонсън беше отбит от стажа на домакините, а неумелата намеса на вратаря беше фатална, тъй като топката остана в игра, Уолтърс стреля в горната греда, а Джо Алън направи добавка в опразнената врата за крайното 1:1.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА