Някои отбори и някои футболисти винаги си остават с лепнато петно върху себе си. Едни са прекрасни майстори на прекия свободен удар, други са брилянтни дузпаджии, трети са виртуозни симуланти. У нас има такива, които в кариерите си са известни с "честността" и "морала" си. Само като погледнеш в кои отбори са играли и при кой собственик ти става ясно, че мирише та се не трае. За съжаление някои от тези футболисти наистина са добри на терена и са постигнали много. Само че са и добри играчи извън него. Защо като могат да спечелят не само мач, а и нещо друго, да не се възползват?! Друг е въпросът къде е честността и морала им. Тия думи обаче са за наивниците, които все още си мислят, че в България няма уредени мачове и залози.

Лошото е, че се случва все на един отбор и заподозрени са все един и същи футболисти. Както във всеки един друг случай и в този е вярна поговорката "кучетата си лаят, керванът си върви". У нас никой не е разследван за "черно тото". Преди години "изгоряха" едни момчета, които бяха залагали на Дагенъм и Ред и на Хартлипул в Англия...А тия, за които говорим директно си играят и участват в манипулиране на мачове на собствените си отбори. Ама в България няма "черно тото", не се вкарват пет гола за едно полувреме и не се обръща резултат от 2:0 до 2:5...Не, в България няма такива неща.

Илиане, пази се! Само това мога да ти кажа. Не си човекът, който ще оцапат с подобни резултати, мачове и слухове. Да, може и да са слухове, но се набиват на очи и иди доказвай, че нямаш сестра. Бягай, докато е време. Или ги разкарай, за да не ти подпалят чергата. Ти си решаваш. Феновете може и да ти скочат, че ще махнеш трима или шестима, но се съмнявам. Самите те изгониха един друг човек, при който резултати 5:2 бяха като добър ден. А лагерите в Марбея бяха прекрасна ваканция. Ако изгониш тях, феновете даже ще ти благодарят. Те не искат Локо-Тото. Дано и собственикът Крушарски си удържи на думата и вземе нещата в свои ръце. В противен случай денят, в който и той ще бъде изгонен, не е далеч.

Илиан Илиев превърна Локомотив (Пловдив) в страхотен отбор, който може да победи всеки. Доказа го още от пролетта. Продължи да го доказва и през есента. Само че подобни резултати някак си не му отиват. Не приличат не само на треньора Илиан Илиев, а и на човека Илиан, който има честност и морал.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ