Днес 17:45 часа Левски приема Дунав (Русе) на "Георги Аспарухов" в среща от 9-ия кръг на Първа лига. Двата тима заемат първите две места във временното класиране, като "сините" са 3 точки пред новака в елита.

Домакините са абсолютен фаворит в срещата. "Сините" са в серия от седем поредни победи и днес ще търсят осма такава. Освен това и историята е на страната на столичани. От 49 срещи между двата тима в елита, Левски излиза победител в 29 от тях. 14 мача са завършвали наравно, а едва в 6 от случаите победители са „драконите“. Головата разлика е 113:36 за „сините“.

Треньорът Люпко Петрович няма големи проблеми с контузени и наказани. Той ще заложи на вратата на Боян Йоргачевич, а пред него ще действат  Сашо Александров, Димитър Пиргов, Александър Александров и Веселин Минев. В халфовата линия са Джереми де Ноойер, Роман Прохазка и Божидар Краев. Атаката ще се води отБабатунде Адениджи, а по крилата ще му помагат Франсис Нар и Антонио Аниете.

Русенци пък ще се опитат да завтърдят добрите впечатления от началото сезона. Треньорът Веселин Великов призна, че неговите футболисти ще се опитат да излъжат именития си съперник. Поради тази причина Дунав ще разчита на стабилна игра в отбрана и бързи контри, от които си изпатиха доста отбори, сред които и ЦСКА.

Резултат с изображение за пфк левски логоЛЕВСКИ - ДУНАВРезултат с изображение за дунав русе
днес от 17:45 часа по Диема Спорт 2 HD
София, "Георги Аспарухов"
Съдия: Таско Тасков

Вероятни състави:

Левски: Йоргачевич; С. Александров, Пиргов, А. Александров, Минев; Де Ноойер; Нар, Прохазка, Краев, Аниете; Адениджи
Треньор: Л. Петрович

Дунав: Луков; Джалилов, Милчев, Патев, Атанасов; Д. Димов, Раденцов; Ненов, Шопов, Огнянов; Будинов
Треньор: В. Великов

Баланс между двата отбора: 49 мача, 29 победи за Левски, 14 равенства, 6 победи за Дунав - г.р. 113:36

Всичко за Първа лига - ТУК
ТВ програмата на Първа професионална лига