Пилотът на КА-2 Рейсинг Константин Маршавелов (Mitsubishi Lancer Evo 10) записа най-добро време в съботните квалификации на писта „Долана Митрополия“, която е домакин на пети кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут.

Пловдивчанинът ще стартира от полпозишън в неделното състезание, след като записа време от 1:36.582мин. в първата тренировка за време. Постигнатия резултат му отреди първо място на утрешната стартова решетка. Записаното време е и новия рекорд на трасето. През тази година конфигурацията на писта „Долна Митрополия“ е променена, като дължината и е 3400 метра.

Във втората тренировка Маршавелов отново бе най-бърз, но не успя да подобри времето си. В нея той спря хронометрите на 1:36.737мин., което време бе с 0.409сек. по-добро от това на втория в класирането и с над 10 секунди по-добро от това на третия в този манш.

„Доволен съм, постигнахме добър резултат. Целите ни за днешния ден са изпълнени. Искахме да изучим пистата, да запазим максимално ресурса на колата, както и да събираме точки за първенството. Очаквам много оспорвано и интересно състезание“, сподели Маршавелов след финала на съботните квалификации.