Лацио спечели убедително с класиката 3:0 при визитата си на Удинезе в среща от седмия кръг на италианската Серия „А” и излезе на трето място във временното класиране преди останалите срещи от кръга.

Чиро Имобиле (28) изведе гостите от Рим напред в резултата след удар с глава, възползвайки се от асистенция на сърбина Сергей Милинкович-Савич. До края на полувремето други попадения не бяха реализирани.

В началото на втората част Балде Кейта (54) удвои преднината на „орлите” след пас на бразилеца Фелипе Андерсон. Малко след това Чиро Имобиле (61) вкара втория си гол в мача след подаване на Сенад Лулич и реши всичко в полза на гостите.

В 67-ата минута вратарят на гостите Томас Стракоша направи страхотно спасяване при удар с глава на Стипе Перица, а в 74-ата отново отрази удар на Перица. В 77-ата минута Кристиано Ломбарди получи чудесна топка в наказателното поле и веднага стреля към вратата на Удинезе. Гръцският вратар Карнезис нямаше шанс да се намеси, но късметът му помогна и топката срещна дясната греда.

След успеха си Лацио събра 13 точки и е на трета позиция преди останалите срещи от кръга. Удинезе е 14-и със 7 точки.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!