Треньорът на ЦСКА Едуард Йорданеску остана доволен от играта на своя тим и не толкова от резултата при гостуването на Ботев в Пловдив. Румънецът подчерта, че "червените" не са дошли с мисълта за равенство и са търсили победата и след като останаха с човек по-малко.

Йорданеску поздрави играчите си за показания характер в днешния двубой и отбеляза, че днес е видял личности и е доволен от духа на футболистите.

"Доволен съм и от показаното в последното ни домакинство. Имаше агресия и притежание на топката. Разбира се, трябва ни време. Трябва да бъдем по-решителни, а все още редуваме силни и слаби моменти. Да, в паузата ще бъдем без 10 играчи – двама в мъжкия национален тим, 8 в младежкия. Няма да имам голяма група, с която да работя. Трябва да извлечем максимума, защото ни предстои голямо дерби. Ще се опитаме да се справим със ситуацията такава, каквато е", заяви Йорданеску.

Наставникът на ЦСКА поиска тимът му да подходи към дербито с Левски (15 октомври) като към всеки друг двубой.

"Левски и ЦСКА винаги играят при голямо напрежение в тези двубои. Всеки ще се опита да спечели. Не мога да кажа, че този мач решава първенството. Ще трябва да продължим да работим като отбор и да продължим да печелим точки“, завърши Йорданеску пред Диема Спорт.

Всичко за Първа лига - ТУК
ТВ програмата на Първа професионална лига