Херта срази у дома Хамбургер с 2:0 в мач от шестия кръг на германската Бундеслига и се изкачи на второ място във временното класиране преди неизиграните срещи. „Старата дама” от Берлин стигна до трите точки след две попадения на голмайстора си Ведад Ибишевич (29, 70-дузпа), който има вече 5 гола от началото на сезона, а вчера отново стана татко и това обяснява начина на празнуване на един от головете му днес. Така Херта събра 13 точки и е само на 3 зад лидера Байерн, който се издъни у дома срещу Кьолн (1:1). Хамбургер е 16-и само с 1 спечелена точка.

Инголщад загуби у дома от Хофенхайм с 0:2 в друга среща от кръга. Сандро Вагнер (11) след асистенция на Крамарич, както и Карем Демирбай (35) след пад на Лукас Руп бяха точни за гостите от Зинсхайм, които имат вече 10 точки и са на седма позиция в класирането. Инголщад е предпоследен само с 1 точка.

Фрайбург излъга като домакин Айнтрахт (Франкфурт) с минималното 1:0. Винченцо Грифо (4) още в самото начало вкара победния гол за брайзгауци след пас на Булут. Така Фрайбург се изкачи на девета позиция с 9 точки. Айнтрахт е осми с 10 точки.

Дармшад и Вердер пък поделиха точка след 2:2. „Лилиите” поведоха с гол на хърватина Антонио Чолак (19-дузпа), но гостите от Бремен обърнаха нещата в своя полза след попадения на Людовик Сане (51) след пас на Теодор Гебре Селасие и Серж Гнабри (67) след подаване на Осман Мане. След равенството Дармщад е 14-и с 5 точки, а Вердер е 15-и с 4 точки.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!