Странен интерес е проявил третодивизионен италиански отбор към Валери Божинов. Новината идва от сръбското издание "Моцартспорт", който се позовава на редица италиански медии.

Акрагас, който се състезава в Лега Про (трета дивизия), се интересува от българина. Валери Божинов продължава да е част от Партизан и от началото на сезона има 4  гола. В информацията се конкретизира, че евентуално негово преминаване в италианския отбор може да се случи през януари. В Акрагас само допреди няколко месеца игра друг българин - Николай Дюлгеров, който остави изключително добро впечатление.

Сръбското издание също признава, че е трудно да се намери логика в подобни действия, но допълва - когато става въпрос за трансферния пазар всичко е възможно. Със сигурност трябва да се има предвид, че Божинов е един от най-скъпоплатените футболисти на Партизан и едва ли може да получава подобни суми в трета дивизия на Италия. Но пък става въпрос за Италия, където с един добър полусезон може отново да намери място под светлините на прожекторите...