Георги Чиликов от утре ще бъде новият главен мениджър на Левски, научи БЛИЦ СПОРТ. Бившият голмайстор е бил привикан на среща от собственика на "синия" клуб Спас Русев, който му е отправил поканата да замени Андрей Желязков. Както снощи колегите от "Гонг" съобщиха, че Чиликов наследява на поста Жужо, който беше главен мениджър на Левски едва три месеца.

38-годишният Чиликов казал "да" на Русев без да се замисля и секунда. Бургазлията приел с огромно удоволствие поканата да бъде шеф в Левски и обещал на собственика да работи с цялото си желание за доброто бъдеще на любимия клуб.

Бившият нападател утре по обяд ще бъде на среща и с новите шефове на "Герена" - изпълнителния директор Диана Иванова и финансовия директор Красимир Иванов. Пред тях Чиликов ще подпише своя договор и официално ще стъпи в длъжност главен мениджър на Левски.

Едно от основните задължения на младия специалист ще бъде да пътува в чужбина, за да следи под лупа всеки един от футболистите, набелязани за привличане на "Герена" от спортно-техническия щаб. Тази работа Чиликов вършеше отлично в Черноморец (Бургас), където заедно с Димитър Димитров - Херо в продължение на 3 години водеха играчи, и то все свободни агенти, след което "акулите" ги трансферираха срещу добри суми.

Отдавна се знае за добрите контакти на Чиликов в Португалия. Той игра успешно почти 3 години с екипа на Насионал (Мадейра).

Досега бургазлията беше треньор на юношите на Левски до 17 години, като мястото му ще заеме Георги Тодоров.

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Купа на България - сезон 2016/2017

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига