Бившият селекционер на България Ивайло Петев беше официално представен като треньор на Динамо (Загреб). Родният специалист заменя на поста Златко Кранчар, който беше освободен преди десетина дни заради слаби резултати. 

"Щастлив съм, че вече съм част от Динамо (Загреб). Винаги съм искал да работя в толкова голям клуб. Лично мое беше решението да дойда тук. На 100% исках това. Ще се опитам да изградя силен отбор, но за да стане това, ни предстои много работа. Осъзнавам, че няма да е лесно, но съм убеден, че Динамо ще заеме мястото, което му отива. Искам отборът ми да играе красив футбол. Проблемите, които съм видял? Не е коректно да коментирам работата на предшествениците ми."

"Искам да поздравя и страхотните фенове. Създадоха уникална атмосфера срещу Ювентус. Дано всеки път подкрепят така отбора".

Относно предстоящия мач с Хайдук, Петев заяви: "Имам няколко дни да се запозная с Хайдук. Ще направим всичко, за да се подготвим добре. Трябва да дадем 100% от себе си, за да имаме успех".

Във временното класиране в хърватското първенство Динамо се намира на 3-а позиция с 22 точки. Столичани са на 4 пункта зад лидера Риека.