Шотландският първенец Селтик и Манчестър Сити завършиха 3:3 в страхотен сблъсък от втория кръг на група „C” в Шампионската лига. Това бе първа грешна стъпка на „гражданите” под ръководството на Хосеп Гуардиола от началото на сезона във всички турнири. „Детелините” спряха серия от 10 победи на английския тим във всички надпревари. Домакините повеждаха на три пъти след голове на Муса Дембеле (3, 47) и автигол на Рахим Стърлинг в 20-ата минута, а англичаните изравняваха чрез Фернандиньо (11), Стърлинг (29) и Нолито (55).

Селтик поведе още в 3-ата минута, когато първо Битон игра с глава, а след това от тялото на Муса Дембеле топката влезе във вратата за 1:0. При това положение имаше сериозни съмнения за засада, каквато обаче не бе отсъдена. Три минути по-късно "детелините" можеха да удвоят преднината си при опит на Гаел Клиши да изчисти. Топката уцели тялото на Коло Туре и след това Клаудио Браво спаси.

„Гражданите” реагираха с изравнително попадение на бразилеца Фернандиньо, който се разпис за 1:1 в 11-ата минута след пас на Александър Коларов, който всъщност опита удар, но се получи подаване.

В 14-ата минута опасен удар на Роджърс от фаул облиза гредата, а в 20-ата минута домакините отново поведоха. Тиърни бе изведен в наказателното поле, опита удар и от крака на Рахим Стърлинг топката влезе във вратата за 2:1. В 25-ата минута удар на Илкай Гюндоган се отби от напречната греда, но бе отсъден и фаул за игра с ръка на Агуеро, който две минути по-късно пропусна с глава отблизо.

В 28-ата минута Рахим Стърлинг се реваншира за автогола и след извеждащо подаване на Давид Силва зад отбраната на „детелините” вкара за 2:2. До края на полувремето пропуски от гостите направиха Отаменди с глава Гюндоган с удар от далеч.

Малко след почивката в 47-ата минута Муса Дембеле вкара втория си гол в мача за 3:2 след удар с гръб към вратата. В 55-ата минута Агуеро шутира отблизо, вратарят спаси, но Нолито направи добавка за 3:3.

В 83-ата минута гостите можеха да стигнат и до пълен обрат, но далечен удар на Фернандиньо прати топката на сантиметри над вратата.

След равенството Манчестър Сити е с 4 точки и остава на втора позиция в групата, а Селтик спечели първата си точка и заема трета позиция. В другата среща Барселона спечели с 2:1 при визитата си на Борусия (Мьонхенгладбах).

ГРУПА "С"Резултат с изображение за селтик
СЕЛТИК - МАНЧЕСТЪР СИТИ 3:3Резултат с изображение за manchester city
1:0 Муса Дембеле (3), 1:1 Фернандиньо (12), 2:1 Рахим Стърлинг (20-авт.), 2:2 Рахим Стърлинг (28), 3:2 Муса Дембеле (46), 3:3 Нолито (55)

Глазгоу, "Селтик Парк"
Съдия: Никола Рицоли (Ит)

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА