Атлетико (Мадрид) победи у дома Байерн с минималното 1:0 в големия сблъсък от втория кръг в група „D” на Шампионската лига. Това е първо поражение на баварците под ръководството на Карло Анчелоти от началото на сезона след 8 поредни победи във всички турнири.

В 13-ата минута на "Висенте Калдерон" пропуск от гостите направи Томас Мюлер след пас на Тиаго Алкантара. Малко по-късно в 22-ата минута след центриране от корнер нападателят на Атлетико Фернандо Торес се озова сам на празна врата, но с глава прати топката в страничната греда.

В 35-ата минута белгийският национал Яник Ферейра Караско със страхотен диагонален удар от средна дистанция не остави шансове за Мануел Нойер и даде преднина на „дюшекчиите” – 1:0.

Байерн пропусна да изравни в 39-ата минута, когато Левандовски освободи място за Франк Рибери, който демонстрира шутира слабо.

Малко след началото на втората част Мюлер отново пропусна, този път с глава след корнер. Баварците натиснаха в търсена на изравнителен гол и в 56-ата минута удар на Алаба излезе в аут. В игра за гостите се появиха Ариен Робен и Йошуа Кимих, но домакините успяха да превъзмогнат натиска и в 67-ата минута Нойер трябваше да отразява удар на Караско.

В 77-ата минута бранителите на Атлетико (Мадрид) не покриха Левандовски и ударът на поляка с глава профуча на сантиметри покрай вратата. Четири минути по-късно пропуск направи и Робен.

В 83-ата минута Артуро Видал направи нарушение срещу Филипе Луиш в наказателното поле и последва дузпа. Антоан Гризман обаче пропусна, пращайки топката в напречната греда. До края на мача Робен имаше две възможности с глава, но не се разписа.

След успеха си Атлетико е лидер в групата с пълен актив от 6 точки и в следващия кръг гостува на Ростов в Русия. Байерн е втори с 3 точки в третия кръг приема ПСВ Айндховен.

ГРУПА "D"Резултат с изображение за atletico madrid
ATЛЕТИКО (МАДРИД) - БАЙЕРН 1:0Резултат с изображение за bayern munich
1:0 Яник Ферейра Караско (35)

Мадрид, "Висенте Калдерон"
Съдия: Шимон Марчиняк



РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА