Петър Хубчев бе официално утвърден за селекционер на "А" националния отбор на България днес. На свое заседание изпълнителното бюро на Българския футболен съюз гласува доверие на 52-годишния наставник до края на световните квалификации за Мондиал 2018.

Както БЛИЦ СПОРТ писа първи, 52-годишният специалист се разбра в телефонен разговор с Борислав Михайлов за най-важните неща относно личните си условия.

Дебютът на Хубчев начело на "лъвовете" ще бъде на "Стад дьо Франс" в Париж срещу Франция на 7 октомври, а 3 дни по-късно е гостуването в Солна на Швеция. И двата мача са от група "А" на световните квалификации, в които България стартира с трудна победа с 4:3 над Люксембург в София преди 3 седмици.

Помощници на Хубчев, който е бронзов медалист от САЩ'94, ще бъдат Георги Донков и Левон Апкарян, а треньор на вратарите – Армен Амбарцумян.

Официалното представяне на треньора ще се състои с пресконференция в зала "Родина" на Националния стадион "Васил Левски" в понеделник, 3 октомври, от 17:00. Час по-късно Хубчев ще изведе избраниците си на първа тренировка на "Васил Левски".