Бъдещето на Сърджан Лукин в Левски става все по-несигурно, пише "7 дни спорт". Румънецът беше с тима в Пловдив за гостуването на Локомотив (Горна Оряховица), но отпадна от групата и му се наложи да изгледа двубоя от трибуните на „Лаута“. През настоящия сезон той все още не се е появявал на терена.

Бранителят получи контузия по време на последната контрола преди първия мач от Лига Европа срещу Марибор. След това Лукин дълго се възстановяваше, лекува се и в Италия. От повече от две седмици той е напълно готов за игра – бе на пейката при визитата на Нефтохимик (2:1), а след това и за домакинството на Пирин (2:0). Петрович обаче не пожела да разбие двойката, която създаде – Димитър Пиргов – Александър Александров. А освен това остана доволен от Виктор Генев и му предложи договор, макар и до края на годината. Освен това за този пост "сините" разполагат и със Симон Сандберг, който бе купен това лято за 200 хиляди евро от шведския Хекен. Така че към този момент Лукин се явява пети избор за позицията в центъра на отбраната.

Румънецът подписа с Левски в началото на 2016 година, а договорът му е до лятото на 2017-а. И ако Виктор Генев се справи добре със задачите си и получи предложение да удължи споразумението си, нищо чудно Лукин да трябва да си търси нов отбор.

Всичко за Първа лига - ТУК

ТВ програма на Първа професионална лига