Григор Димитров стартира с победа участието на тенис турнира в китайския град Ченду. Българинът надделя без особени трудности със 7:6(1), 6:4 над Душан Лайович от Сърбия за час и половина и се класира за 1/4-финалите от надпреварата.

В следващия кръг първата ни ракета ще се изправи срещу победителя от мача между Диего Шварцман (Аржентина) и Паоло Лоренци (Италия).  

Първи сет
Първият сет беше изключително оспорван. Двамата тенисисти рядко грешаха и логично не допускаха пробиви. В шестия гейм Гришо затрудни максимално сръбския си съперник, но не съумя да спечели подаването му и да поведе с 4:2.

В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който първата ни ракета демонстрира по-високата си класа. Димитров стигна до три пробива и взе последната част със 7:1, с което и сета.

Втори сет
Вторият сет стартира по перфектен начин за Гришо. Най-добрият ни тенисист стигна до пробив още в първия гейм, който затвърди и поведе с 2:0. До края на частта Димитров показа непоколебима стабилност от сервис, с която си осигури успеха в сета с 6:4.