Лудогорец домакинства тази вечер на френския колос ПСЖ в мач от Група "А" на Шампионска лига. Нагласата при "орлите" е да зарадват България с нов спектакъл на европейската сцена. Пред шампиона на България се открива отличен шанс да вземе поне точка от парижани, които са раздирани от проблеми. Водещите издания във Франция вече приковаха вниманието върху задаващата се криза в тима. Парижани са крайно неубедителни, след като бяха поети от Унай Емери през лятото.
 
До момента испанецът така и не успява да намери общ език със звездите Анхел ди Мария, Тиаго Силва и Единсон Кавани. Триото, а и други от водещите играчи на милионерите от Париж се намират в ужасяваща форма, което се затвърди в последния кръг от Лига 1, в който загубиха с 0:2 от Тулуза.

Ако Лудогорец успее да се възползва максимално от слабата форма на ПСЖ и спечели трите точки, това ще е най-престижният успех на българсия клуб в евротурнирите. Досега за такива могат да бъдат считани победите над ПСВ Айндховен и Лацио през сезон 2013/14, постигнати съответно в групите и 1/16-финалите на Лига Европа.

Срещу ПСЖ тази вечер "орлите" отново ще се радват на солидна подкрепа от трибуните на "Васил Левски". Лудогорец е в много добра серия на Националния стадион. Възпитаниците на Георги Дерменджиев са губили само веднъж на "Васил Левски" в последните си пет мача в европейските турнири. Това се случи в първото им домакинство в групите на Шампионската лига през сезон 2014/2015, в което приеха действащия първенец на Европа Реал (Мадрид) (1:2). Тогава Лудогорец поведе, но гостите обърнаха чрез гол от дузпа на Кристиано Роналдо и попадение на Карим Бензема. В следващите си три двубоя в София срещу Базел, Ливърпул и Виктория (Пилзен) "орлите" фиксираха две поражения и едно равенство, а преди това в плейофите за влизане в Шампионската лига през сезон 2014/2015 беше ударен и Стяуа с 1:0.

Статистиката от 11-те мача на Лудогорец в Европа на "Васил Левски" показва, че само веднъж тимът не е успявал да се разпише. Това е 1/8-финалът с Валенсия в Лига Европа през сезон 2013/2014 г.

Очаква се за домакинството на ПСЖ Георги Дерменджиев да не прави изненади в стартовите единадесет. Атаката отново ще води намиращият се в отлична форма Джонатан Кафу, подпомаган от Марселиньо, Мисиджан и Вандерсон.

Треньорът на ПСЖ Унай Емери има една дилема преди мача. На вратата ще бъде младият Алфонс Ареола, който изненадващо спечели битката с Кевин Трап. В центъра на защитата ще играят бразилците Тиаго Силва и Маркиньос. Десен бек ще бъде Серж Орие, който беше осъден на месеца затвор за удар на полицай. Има малка вероятност на неговия пост да стартира Тома Мюние. На поста ляв бек ще се избира между Курзава и Максуел, но вторият е фаворит след доброто си предста­яне напоследък.

В средата на терена като титуляр се завръща Марко Верати. Той ще си партнира с Матюиди и новото попълнение Криховяк. Лукас Моура, Кавани и Ди Мария ще оформят атакуващото трио на парижани, което трябва да бъде удържано от Козмин Моци и компания.


ЛУДОГОРЕЦ - ПСЖ

Днес от 21:45 часа
София,
ст. "Васил Левски"
Съдия: Павел Краловец (Чехия)
Пряко по bTV Action

Вероятни състави


ЛУДОГОРЕЦ: Владислав Стоянов, Йордан Минев, Козмин Моци, Хосе Луис Паломино, Натанаел, Светослав Дяков, Абел Анисе, Върджил Мисиджан, Марселиньо, Вандерсон, Джонатан Кафу
Контузени: Сисиньо, Витиня
Наказани: няма
Треньор: Георги Дерменджиев

psg.jpg
ПСЖ: Алфонс Ареола, Серж Орие, Маркиньос, Тиаго Силва, Максуел, Гжегож Криховяк, Блейс Матюиди, Марко Верати, Анхел ди Мария, Лукас Моура, Единсон Кавани
Контузени: Бен Арфа, Хесе Родригес
Наказани: няма
Треньор: Унай Емери


ЛУДОГОРЕЦ В ШАМПИОНСКА ЛИГА:
29 мача, 10 победи, 8 равенства, 11 загуби

ПСЖ В ШАМПИОНСКА ЛИГА:
80 мача, 42 победи, 16 равенства, 22 загуби

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа