Попълнете търсена ключова дума или фраза

Борусия удържа равенство срещу Реал у дома (ВИДЕО)

https://blitz.bg/sport/shampionska-liga/borusiya-udrzha-ravenstvo-sreshchu-real-u-doma-video_338922.html Blitz.bg/Sport

Мадридчани на два пъти повеждаха в резултата

Reuters
1 от 1

Реал (Мадрид) отново не успя да надделее като гост на Борусия (Дортмунд) и завърши 2:2 на "Сигнал Идуна парк" във втори мач от Група "F" на Шампиоската лига. Двубоят протичаше сравнително равностойно, а мадридчани имаха известен превес и могат да съжаляват, че изпуснаха победата. Те повеждаха на два пъти чрез Роналдо и Варан, но Обамеянг и Шурле възстановяваха равенството.

Реал започна силно и стигна до пряк свободен удар още във втората минута. Вратарят на домакините Роман Бюрки успя да избие, а в добавката Хамес Родригес нацели лявата му греда, но бе свирена засада, тъй като кълбото рикошира в Бензема.

В ответната атака Борусия също отговори с пряк свободен удар, но Кейлор Навас изби удара на Кастро.

В 14-ата минута Карим Бензема пропиля страхотен шанс, след като бе изведен от Кристиано Роналдо в наказателното поле, но се подхлъзна в решителния момент, останал очи в очи срещу противниковия вратар.

Кралският клуб все пак откри резултата в 17-ата минута, когато Гарет Бейл намери Роналдо, който матира Бюрки с удар в левия ъгъл.

В 25-ата минута Дембелле пропиля изгодна възможност да изравни, след като бе намерен в наказателното поле, но вместо да подаде на свой съотборник пробва шут, който бе избит от противниковата защита.

В 31-ата минута Обамеянг се измъкна брилянтно от опеката на противников защитник и разтресе горната греда, но впоследствие му бе свирена засада.

В 43-ата минута Борусия изравни, след като Кейлор Навас не се намеси добре при пряк свободен удар на Герейро и изби топката в главата на Варан, след което Обамеянг просто довкара в опразнената врата – 1:1.

Гол на Кристиано Роналдо в продължението на първата част бе отменено заради засада напортугалеца.

В 68-ата минута Бензема получи пас след центриране от корнер и разтресе дясната греда. Топката обаче отиде в Рафаел Варан, който отново изведе Реал напред 2:1.

В ответната атака Навас спаси топовен изстрел на Герейро и спаси вратата и отбора си от нов гол за Борусия.

В 86-ата минута Борусия стигна за втори път до равенството, след като Андре Шурле бе намерен непокрит в наказателното поле и с кинжален удар не остави шансове на Навас – 2:2.

Във втората минута на продължението Гарет Бейл пропусна да изевде отбора си напред за трети път, след като Шмелцер със сетни сили изби пас към него.

По този начин Борусия остана лидер в групата си с 4 точки, колкото има и Реал.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА

 

 

Още по темата

Коментирай

1 Коментар