Сам Алърдайс вече не е селекционер на Англия след спешно заседание на Футболната асоциация на Англия. Той изкара едва 67 дни начело на националния отбор.

Скандалното уволнение дойде, след като Журналисти под прикритие от "Дейли Телеграф", представящи се за бизнесмени от Близкия изток, са заснели със скрита камера през август среща с треньора, на която той обяснява как може да бъде заобиколена забрана на Футболната Асоцияция (ФА) правата на футболисти да се притежават от външни компании.

Ето и какво пише в съобщението на Асоциацията: 

"ФА официално потвърждава, че Сам Алърдайс напусна поста си като селекционер на Англия. Поведението му, което беше разпространено в медиите днес, е недопустимо. Той приема, че е направил огромна грешка и се извини. Все пак, заради естеството на действията му, ФА и Алърдайс приеха да разтрогнат договора по взаимно съгласие."

"Това решение не е взето с лекота от Асоциацията. Целта ни е да следим за развитието на футбола като цяло и да спазваме най-етичните норми на поведение. Селекционерът на Англия е фигура, която трябва да излъчва лидерство и да показва уважение към всички аспекти на играта."

"Гарет Саутгейт ще поеме задачите на поста за следващите четири мача с Малта, Словения, Испания и Шотландия, а през това време ще тече процесът по намиране на нов селекционер. ФА пожелава успех на Сам Алърдайс за в бъдеще", написаха от Асоциацията в съобщението си до медиите.