Бившият капитан на българския национален отбор по футбол Стилиян Петров има нова възможност да се завърне на зеления терен, след като е получил предложение от аматьорския английски тим Нънийтън Таун да стане играещ треньор, съобщава "Бирмингам Мейл".

От състезаващия се в английската Национална лига Север тим признаха за офертата към българина и вярват, че ще успеят да го убедят да приеме, въпреки че неотдавна самият той обяви, че не би играл за друг отбор, освен за Астън Вила. Стенли проведе подготовка с тима от Бирмингам, но в крайна сметка не получи договор.

Мениджър на Нънийтън Таун ще остане Кевин Уилсън, а ако приеме, Стилиян Петров ще му бъде асистент. Така през миналия сезон в тима като играещ асистент бе друг бивш футболист на Астън Вила – Марлон Херууд, който впоследствие напусна клуба.

Нънийтън Таун е 13-и във временното класиране на Национална Северна лига след 12 кръга с 13 точки. Стилиян Петров може да дебютира за тима още на 8 октомври срещу Кърсън Аштън, ако приема офертата.