Петър Хубчев е на 100 процента новият треньор на националния отбор по футбол, съобщиха достоверни източници пред нашата агенция. Така бе потвърдена новината на БЛИЦ СПОРТ по-рано през деня, че именно бившият защитник ще замени Ивайло Петев, който поема Динамо (Загреб).

Хубчев, който се намира в Германия, е имал днес в ранния следобед продължителен разговор с Борислав Михайлов. Двамата са уточнили всички важни детайли относно договора на 52-годишния специалист. Утре, както също вече информирахме, Петър ще се прибере в България от Франкфурт. Той веднага ще отиде на нова среща с боса на БФС, но само да бъдат уточнени някои съвсем дребни детайли по договора.

Наши информатори добавиха, че Хубчев е получил пълна подкрепа от почти всички членове на Изпълкома, като в това число, освен Боби Михайлов, са останалите му съотборници от националния отбор Йордан Лечков, Емил Костадинов и Наско Сираков.

Въпреки това се очаква в сряда да бъде свикан Изпълком, за да се гласува официално назначението на Хубчев. Най-вероятно същия ден или най-късно в четвъртък новият селекционер ще бъде представен пред медиите. Дебютът на Хубси ще бъде на 7 октомври в Париж, когато националите гостуват на Франция в световна квалификация. На 10 октомври пък Хубчев ще води „трикольорите“ при второто ни гостуване – на Швеция.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ