Футболистът Дарин Тодоров и майка му Даниела от два месеца живеят в Германия. Причината е нуждата от постоянни медицински грижи за Дарко, който прекарва 370 дни в будна кома след тежка катастрофа на 17 януари 2010 година. Три дни след инцидента бившият президент на БФС Валентин Михов се свързва с бащата на Дарин и предлага помощта си.

„От тогава се чуваме два-три пъти в седмицата. Видяхме се година и половина по-късно, когато Вальо дойде в Поморие. Всяка стъпка от лечението на Дарин първо я разбира Валентин Михов”, разказва пред blife.bg благодарната майка и допълва: „След Господ е Валентин Михов и след това всички останали. Той е най-близкият човек, когото имам, истински приятел. Един ден ми се обади от Гърция и ми каза, че в продължение на месец няма да се чуваме. Притесних се за него и се свързах с мъжа ми в България. От него разбрах, че нашият Вальо е в къщата на "ВИП Брадър". Останах много изненадана. Стискам му палци!”.

В момента Дарин и майка му са в Магдебург. Даниела започва работа като чистачка. По думите й причината за това е възможността немската здравна каса да поеме част от лечението на Дарин. Спортният дух не напуска младия футболист. Стаята му гледа точно към шоурума на любимите му автомобили, от същата марка с която катастрофира преди 6 години. „Сигурен съм, че пак ще карам!”, споделя самият той с майка си.

Момчето категорично отказва да ползва помощни средства за предвижването си. Не пада духом и с помощта на майка си успява да ходи нормално.

„Истински щастлива ще съм да го видя как излиза сам от врата. Дарин ще проходи, знам го, вярвам в това и съм сигурна!", през сълзи споделя Даниела. Сега Дарин се възстановява бавно, травмата е унищожителна.
960 евро на месец е стойността на лечението. До момента за възстановяването на Дарин са похарчени близо 530 хиляди лева. Голяма част от тях събрани с помощта на Вальо Михов. „За мен и моето семейство е слънце. Господ ни го изпрати! За него няма препятствие, което да му попречи да ми звънне. Германия, Турция, където и да се намира ще ми звънне, за да попита как е момчето. Не мога да го изразя с думи. Много хора са помагали - Георги Чиликов, БФС, футболни фенове. Благодарна съм на всички”, разказва Даниела.

За пълното възстановяване на Дарин нужните средства са 9600 евро за година. DMS номерът му е спрян поради липса на постъпления.

Страницата на Дарко във "Фейсбук" - ТУК!

Дарителската сметка на Дарин Тодоров:
Титуляр: Дарин Валериев Тодоров
УниКредит Булбанк
IBAN в лева - BG31UNCR70001519456109 - BIC: UNCRBGSF
IBAN в евро - BG74UNCR70001519456111 - BIC: UNCRBGSF
PayPal: [email protected]