Новият треньор на Нефтохимик Христо Янев е оптимист за бъдещето на клуба и бургаския футбол. Бившият наставник на ЦСКА, който през миналата година спечели Купата на България с "червените" от третото ниво на българския футбол, коментира, че до момента чувства много силна подкрепа от всички в своя нов отбор и вярва, че може да донесе радост на бургаските фенове, като върне Нефтохимик на мястото, което му се полага.

"До момента всичко, което виждам в Бургас, е много позитивно. Всички в клуба - ръководство и фенове, имат огромно желание да се направи нещо значимо и положително и ми възлагат доверието, което искам. Благодаря на всички за това. Бургас е много футболен град, с традиции в този спорт. Нищо, което срещнах тук, не ме изненада, бях подготвен, защото познавам Нефтохимик като традиционен клуб за България. Не съм врачка, за да кажа докъде можем да стигнем заедно, но се надявам да изпълним желанието на ръководството и да изградим силен отбор", каза Янев пред камерата на БНТ.

Наставникът категорично отказа да коментира освобождаването си от ЦСКА и изгонването на много футболисти от носителя на Купата на България за миналия сезон.

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига