Мениджърът на Челси Антонио Конте призна, че следващият съперник на тима Арсенал е един от основните претенденти за титлата в английската Висша лига този сезон. „Сините” гостуват на „топчиите” утре от 19:30 часа българско време в лондонско дерби от 6-ия кръг на английския елит.

Италианецът заяви, че се нуждае от повече време, за да заиграят „сините” от Лондон по-добре. Челси стартира с три победи, но след това в два поредни мача не спечели и изостава на 5 точки от лидера Манчестър Сити.

"Това ще бъде голям сблъсък между конкурентни отбори и затова е много важно да се представим силно, особено след показаното от нас срещу Ливърпул. Изправяме се срещу един солиден противник. Сигурен съм, че Арсенал до последно ще се бори за титлата. Този отбор е много добър технически и разполага с класни млади футболисти", сподели Конте преди утрешния сблъсък.

"Нормално е, когато започваш работа в нов клуб да се нуждаеш от време, но аз съм убеден, че ще заиграем по-добре", допълни италианецът, който потвърди, че капитанът Джон Тери ще пропусне дербито. Защитникът се контузи в двубоя срещу Суонзи на 11 септември и все още не е напълно възстановен. Така бразилецът Давид Луис и Гари Кейхил ще играят в центъра на отбраната.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА