Треньорът на Левски Люпко Петрович даде интервю пред сръбското издание "Вечерни новости". В него специалистът посочи, че "сините" трудно ще се преборят с Лудогорец за титлата, тъй като "орлите" са с класи над останалите отбори в България. 

"Излязохме на върха на класирането. Изпреварихме Дунав Русе, който през миналия сезон бе във Втора лига. Но това, че в момента сме на първа позиция, нищо не означава, защото има все още много двубои, не бива да изпадаме в еуфория", каза Петрович. 

"След мача за купата ни предстои гостуване на последния, а след това очакваме на нашия стадион хита в първенството Дунав. Мисля, че ще го "преплуваме" и ще вземем трите точки", посочи специалистът.

Изданието го определя като "изкусна футболна лисица, която е дошла да стабилизира Левски, но вече го е извела на лидерската позиция. А между петте поредни скалпа е този на "неприкосновения Лудогорец". 

"Няма какво да се говори - Лудогорец е най-класният отбор в България, а колко е силен, се вижда в евротурнирите. Победихме ги с 1:0 и така донякъде отмъстих за Цървена звезда (б.р. - разградчани елиминираха тима от Белград по пътя към групите на Шампионската лига). Ще е трудно обаче да им вземем титлата. При нас се смени собственикът. Ще е тежко, но очаквам да се подсилим през зимата. Ще видим какво ще се случи. Ние нямаме звезди. Разчитаме на компактността на отбора, на борбеност и стриктно спазване на задачите. Засега ни се получават добре нещата, вярвам, че ще играем още по-силно и ще останем на върха на таблицата", завърши Петрович. 

Купа на България - сезон 2016/2017

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига