Българският национал Ивайло Чочев игра цял мач за Палермо, който излъга като гост Аталанта с 1:0 в среща от междинния пети кръг на италианската Серия „А” и записа първа победа от началото на сезона. Двубоят в Бергамо бе равностоен, но все пак гостите от Сицилия успяха да изтръгнат трите точки в самия край с попадение на македонеца Илия Несторовски (89). Така Пелермо събра 5 точки и се изкачи на 16-о място във временното класиране. Аталанта е на предпоследната 19-а позиция с 3 точки.

В същото време Удинезе и Фиорентина спретнаха зрелище за крайното 2:2 на „Фриули”. Домакините на два пъти повеждаха с попадения на Даниел Сапата (26) след пас на Родриго де Паул и Данило (45) след подаване на Херто. „Виолетовите” от Флоренция пък изравняваха след голове на Хума Бабакар (30) след асистенция на Кристиан Тейо и Филипо Бернардески (52-дузпа). След първото си равенство за сезона Удинезе е 11-и със 7 точки. Фиорентина е на десета позиция също със 7 точки.

Новакът Пескара и Торино пък направиха 0:0. Така „делфините” са 15-и с 5 точки, а „биковете” от Торино са 14-и със същия актив от точки.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!