Реал (Мадрид) стъпи накриво у дома и достигна до равенство 1:1 срещу Виляреал в мач от петия кръг на Примера дивисион. Така "кралският" клуб прекъсна серия от 16 поредни победи и не успя да стане едноличен рекордьор по този показател в испанския елит.

"Белият балет" изигра слабо първо полувреме, в което изпусна инициативата, заради което бе наказан с гол в продължението от дузпа, реализирана от Бруно. Кралският клуб все пак достигна до точката, след като в началото на втората част Хамес Родригес бе точен. До края на срещата мадридчани владееха инициативата, но така и не стигнаха до победно попадение.

Виляреал създаде повече положения през първото полувреме и може да съжалява, че не поведе в 29-ата минута, когато Никола Сансоне засече от границите на наказателното поле центриране от корнер, но ударът му профуча на сантиметри от гредата.

"Жълтата подводница" все пак поведе в продължението на първата част, след като Серхио Рамос игра непозволено с ръка в наказателното поле при удар на Тригерос и бе отсъдена дузпа. Зад топката застана Бруно и резултатът беше открит - 0:1.

Реал започна преобразен второто полувреме и още в 48-ата минута Рамос изкупи вината си, изравнявайки резултата. Той се измъкна от опеката при корнер и отбеляза с глава на втора греда, насочвайки в близкия ъгъл записвайки своя гол номер 46 за "белите", който го изравни в Роберто Карлош.

Кралският клуб продължи да диктува темпото до края на срещата, но Роналдо, Бейл и Бензема не успяха да преодолеят противниковата врата.

Въпреки равенството, Реал остана лидер в класирането с 13 точки. Виляреал е пети с 9.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК!


Swansea City Vs Manchester City 1-2 All Goals... by Postavkam" width="780">