За втора поредна година ще се проведе изложението Sofia Sport & Healthy Life от 13 до 15 октомври в София. Целта на организаторите от Виа Експо е да дадат възможност за директна среща между производители, вносители с бизнес клиенти и крайни потребители и да се популяризират новите тенденции.

Сред продуктовите експонати ще бъдат стоки за бягане, триатлон, лека атлетика, фитнес и за почти всички спортове в зала: скуош, хандбал, флорбол, бадминтон, волейбол, тенис на маса и др. Изложител ще предложи  висококачествени ортопедични продукти на украински производител.

Любителите на природата и екстремните спортове ще могат да видят трекинг и ловни обувки с богато разнообразие от модели и материали, палатки, спални чували и раници, ветроустойчиви якета, ролери, скейтбордове, лонгборди, тротинетки, кънки за лед и др.

Интерес ще предизвика иновативна спортна програма, насочена към корпоративни клиенти. Само с една карта работодателите мога да предложат на своите служители достъп до над 70 спортни активности.

За първи път ще бъдат показани иновативни машини за вибротерапия с троен ефект: фитнес,  масаж и терапия като при тях вибрацията се осъществява освен по вертикала, така и по диагоналите на вибриращата плоча, наподобявайки естественото движение на тялото при ходене или тичане. Използването им само 10 минути на ден се равняват на 1 час тренировка във фитнес зала.

На Специални зони на територията на изложбата ще се представят центрове в София, предлагащи фитнес и йога занимания, здравни услуги, профилактика и възстановяване, както и специалисти, изготвящи индивидуални хранителни режими.

Посетителите ще видят и разнообразие от био- и натурални храни, напитки, вина и козметика, хранителни добавки и витамини за превенция и с лечебен ефект.
За повече информация: www.viaexpo.com