Спортният директор на Лукойл Академик Тодор Стойков говори пред медиите на откритата тренировка на тима, която се проведе в клубната зала в Правец. Днес „студентите“ имаха занимание в пълен състав след пристигането на баскетболистите, които бяха ангажирани с националните си отбори в евроквалификациите. Шампионите се подготвят за участие си в квалификациите на Шампионската лига на ФИБА Европа.

“Предстои да видим как ще изглежда отбора. Селекцията се прави от треньора, надявам се да е по-добра от миналогодишната. Играчите са най-добрите, които сме преценили, че могат да играят в нашия отбор и трябва да го покажат още в първите официални мачове - на 4 и 6 октомври”, обяви Стойков.

“Имахме желание да оставим някои от миналогодишните играчи, но силната им игра вдигна тяхната цена. Това показва и на българските играчи, че Лукойл Академик е марка в Европа. Ето, Желко Шакич игра на Олимпиада, което е някакъв успех за нас”, коментира спортният директор на шампионите.

“Дано влезем в групите на Шампионската лига. Това е първата и основна задача за нас! Щом треньорът е оптимист, аз ще бъда още по-щастлив, ако играем в Европа и през февруари”, продължи дългогодишният национал.

“Рано е да говорим за сравнения. Имало е играчи, които са били тук и след това са отишли в НБА, в Евролигата, като Перо Антич. Коя е най-добрата селекция показват резултатите. Най-добрата селекция на Лукойл е когато Желко Лукаич беше треньор, защото нямахме загуба. Играхме най-много мачове в Европа”, анализира Тодор Стойков.