Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обеща отборът да спечели трофеи през настоящия сезон. Мърсисайдци гостуват на тима от Чемпиъншип Дарби Каунти утре вечер от 21:45 часа българско време в среща от турнира за Купата на Лигата, в който през миналия сезон играха финал и го загубиха от Манчестър Сити след дузпи.

„Има смисъл да участваш в дадено състезание, особено в турнир за някоя от купите, единствено с мисълта да я спечелиш. Няма никаква друга причина, поради която бихме играли. Не участваме просто защото нямаме по-добро занимание – и днес, и утре бихме могли да проведем тренировки, което би било много важно, но вместо това ни чака много труден мач срещу силен съперник“, сподели Клоп.

„Не повтаряме всеки ден, че искаме да спечелим Купата на Лигата, но това е важен турнир и миналата година показахме, че може да е много вълнуващо да бъдем част от него. Изиграхме немалко страхотни мачове и те ни помогнаха доста да научим повече един за друг и как да реагираме при специфични ситуации. Точно по тази причина искаме да го направим отново. Като цяло финалът срещу Манчестър Сити беше полезен за нас.“

„Ние стартирахме този турнир с идеята да го спечелим, но не е важно само да говорим за това – по-важното е да го покажем на терена. Това вече ще е същинското предизвикателство“, завърши германският специалист.