Левски приема Пирин (Благоевград) в мач от 7 кръг на Първа лига. Двубоят е от 19:00 часа на стадион "Георги Аспарухов". При успех тимът на Люпко Петрович временно ще оглави класирането със 17 точки. В момента на върха е Дунав (16 т.), който утре гостува на Берое (12 т.).

След колебливия старт "сините" постигнаха четири поредни победи и днес ще се опитат да ги увеличат на пет. Съперникът обаче не е за подценяване. Пирин миналата есен показа, че знае как да играе срещу Левски. "Орлетата" го сториха два пъти. Единият път насред "Георги Аспарухов" - 0:0, а след това постигнаха успех с 1:0 на "Христо Ботев". Не им попречи да го направят от ролята на последен в класирането, а сега са в доста по-добра позиция - на осмото място със 7 точки.

Припомняме, че Левски се издъни на старта у дома - 0:0 с Монтана. Днес обаче "сините" са амбицирани да продължат победния ход и преследват трите точки на всяка цена.

Любопитен факт е, че цели шестима играчи на Пирин са минали през "Герена". Това са Даниел Младенов, Антон Костадинов, Орлин Старокин, Александър Башлиев, Стилиян Николов и Илия Димитров. Последният това лято беше пратен под наем от Левски в Благоевград. Шестимата със сигурност ще искат да се докажат срещу бившия си клуб и това също не бива да бъде пренебрегвано.

Допълнителна мотивация за играчите на Левски е, че на трибуните се очаква тази вечер място да заеме новият собственик Спас Русев.

И този път Петрович няма да има много варианти за стартов състав. Капитанът Веселин Минев все още не е напълно готов и няма да се рискува с негово пускане в игра. Почти сигурно сърбинът ще прибегне до варианта от последния сблъсък с Нефтохимик - връщане на Роман Прохазка вдясно на отбраната и пращане на Сашо Александров най-вляво. Малко вероятно е Мики Орачев да започне като ляв бек. Ако все пак това се случи, то Прохазка ще бъде преместен в халфовата линия. И ще заеме мястото на Георги Костадинов, който не бе убедителен срещу бургазлии и бе сменен през второто полувреме. В центъра на отбраната ще си партнират Александър Александров и Димитър Пиргов, а Сърджан Лукин ще е на пейката.

Атаката се очаква да поведе Бабатунде Адениджи, който ще се опита да си направи подарък за рождения ден с гол. Днес нигериецът става на 21 години. Той ще бъде подпомаган от Аниете, Нар и Краев.

В Пирин също имат кадрови проблеми. В последните тренировки заради травми на облекчен режим се подготвяха Стилиян Николов, Антон Костадинов, Тони Тасев и Станислав Костов. Очаква се обаче само първият да не е в стартовата единайсеторка. Наставникът Стефан Генов почти сигурно ще направи рокада сред вратарите. При победата с 2:1 над Ботев в миналия кръг пази Георги Аргилашки, който обаче изработи дузпа на "жълто-черните" и днес се очаква да отстъпи място на младежкия национал Красимир Костов.

Вероятни състави:

Берое<br />(Стара Загора)
ЛЕВСКИ: Боян Йоргачевич, Роман Прохазка, Александър Александров, Димитър Пиргов, Сашо Александров, Джереми де Ноойер, Георги Костадинов, Божидар Краев, Франсис Нар, Антонио Аниете, Бабатунде Адениджи


Резултат с изображение за фк славия
ПИРИН: Красимир Костов, Александър Башлиев, Румен Сандев, Алешандре Ханс, Кристиян Кощърна, Антон Костадинов, Орлин Старокин, Даниел Младенов, Тодор Траянов, Тони Тасев, Станислав Костов

Баланс: 50 мача, 32 победи за Левски, 10 равенства, 8 победи за Пирин, г.р. 94:33

Всичко за Първа лига - ТУК

ТВ програма на Първа професионална лига