Дните на Константин Баждеков на "Герена" са преброени. За готвената промяна се говори отдавна, но все още официално тя не е факт. Новият собственик на 26-кратните шампиони Спас Русев е решил да го пенсионира и да повери финансите на клуба на свой човек, а това трябва да се случи в близките седмици, пише "Тема Спорт".

Двама са фаворитите за директорската позиция на Баждеков. Това са Любомир Минчев и Михаил Михайлов. Първият е дългогодишен съдружник на Русев в компанията "Телелинк". Той е запален привърженик на "сините" и близък приятел на Русев.
Михайлов пък е родом от Габрово и има строителен бизнес.

С освобождаването на Баждеков на практика от "Герена" ще си тръгне и последният човек, останал от ръководството на Тодор Батков. 61-годишният Баждеков е част от Левски от 1999 г. насам и оцеля при всички ръководства.

Очаква се решението на Русев да намери добър отзвук сред феновете, които в последните две години не намират общ език с Баждеков. Те дори призоваваха доскорошните собственици Иво Тонев, Николай Иванов и Александър Ангелов да го освободят от клуба.

Всичко за Първа лига

ТВ програмата на Първа професионална лига