АПОЕЛ с Живко Миланов в състава си обърна Астана, където старши треньор е Станимир Стоилов и спечели с 2:1 домакинството си в Група „В“ на Лига Европа. Българинът изнесе страхотен мач, като имаше участие и в решителния гол, донесъл победата за неговия отбор. В игра за кипърците като резерва влезе и бившият играч на Левски Виера.

Въпреки че териториалният превес бе изцяло на страната на кипърците, те бяха попарени с гол в края на първото полувреме, дело на Неманя Максимович.  Той дойде, след като тимът на Станимир Стоилов прие изцяло играта в своята половина, чакайки своя момент. През втората част обаче кипърците взеха своето с попадения на Винисиус и Игор Де Камарго.

Домакините стигнаха до опасност още в 3-ата минута, когато Живко Миланов качи топката на главата на Пиерос Сотериу, който обачи би покрай вратата.

Джанис Джианиотас в 17-ата и Георгиос Ефрем пропиляха нови две изгодни възможности за кипърците.

В 45-ата минута Астана изненадващо поведе. След недобре изчистена топка от защитата на домакините, Неманя Максимович шутира фронтално от 25 метра и заби топката в долния десен ъгъл – 0:1.

Ситуацията не се промени през второто полувреме, а АПОЕЛ пропусна няколко изгодни положения преди да успее да изравниа в последствие и да вкара победен гол.

В 75-ата минута Живко Миланов центрира в наказателното поле, където негов съотборник не игра убедително с глава. Гостите не съумяха да изчистят и Винисиус от непосредствена близо направи резултата 1:1.

Победният гол за АПОЕЛ отбеляза Игор де Камарго в 87-ата минута, когато с глава в наказателното поле засече Пас на Роберто Лаго и мушна топката под ръцете на разконцентрирания вратар на Астана.

В друга среща от групата Олимпиакос победи като гост Йънг Бойс с 1:0. Единственото попадение бе дело на Естебан Камбиасо в 42-ата минута.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА